lunes, 5 de noviembre de 2012

CREATIVE COMMONS



CREATIVE COMMONS


CREATIVE CAMMONS és una organització no governamental sense ànims de lucre, que redueix les barreres legals de la creativitat i promou el intercanvi d'informació gratuïtament, amb unes restriccions molt més flexibles que les llicències Copyright. Creative Commons vol dir en català "bens comuns creatius”. 

-Llicència Copyrigth : "Tots els drets reservats". Això vol dir que qualsevol tipus de creació on l’autor no vol que allò que ha creat sigui modificat, esta raspallat per la llei i  si es copia , l’autor pot arribat a demandar.

- Llicència Copyleft : exigeix que és respecti la base de l’obra, qualsevol persona pot modificar-ho però sense sortir-se de l’idea de l’autor.

FLICKR:  la web flickr hi podem trobar fotografies de molt bona qualitat i que a més son legals, és a dir que les podem utilitzar:  http://www.flickr.com/
El lloc més utilitzat per a trobar imatges és al Google, però el problema  és que hi ha imatges que no podem utilitzar, per això, cal assegurar-se primer que podem utilitzar a la imatge, i el que hem de fer és: 

-Anar a l’apartat de “búsqueda avanzada”. 

- Buscar els diferents drets d’ús.

-Seleccionar l’opció de “buscar imàgenes con derecho a copia”

MÚSICA: Per descarregar-nos http://www.jamendo.com/es/ , és una web on pots escoltar i descarregar musica i imatges d’una manera gratuïta i legal. També hi ha l’opció de pagar-la, és una manera per què els cantants es donin a conèixer sense un fi econòmic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario