miércoles, 17 de octubre de 2012

LA DESCRIPCIÓ

LA DESCRIPCIÓ



A la classe de COED, la Rosa Soler ens va repartir un dossier que parlava de la descripció, concretament ens donava models d’aquesta. Primerament vam diferenciar entre dos articles que parlaven sobre  la mateixa persona, concretament el Manel Fuentes, de maneres diferents : un utilitzava un estil molt més directe que l’altre, un estava acompanyat d’una foto impactant i l’altre en canvi no en tenia, un utilitzava adjectius per matisar i l’altre no, etc.

Més tard, vam veure el vídeo de la cançó “Oh Jennifer” del grup de música “ Els catarres”, la Rosa va escollir aquesta cançó perquè en ella se’ns descriu d’una manera molt original i amb un gran toc d’humor (utilitzant metàfores, comparacions...) el perfil d’una persona catalana que segueix les tradicions,els pensaments, la cultura, les costums... de la seva terra però que s’enamora d’una “choni de castefa”.
Seguidament, vàrem escoltar una cançó titulada “ Com un puny” del cantant Raimon, en ella l’autor ens descriu un sentiment: l’enyorança. Després, vam treballar la descripció en la poesia amb el poema “ Si parlo dels teus ulls” d’en Miquel Martí i Pol, en aquest poema l’autor parla del que ell estima, descriu els llavis, els cabells, els ulls, etc. de la seva estimada

A continuació la Rosa Soler ens va mostrar la pàgina web d’en Joan Rosa on s’evidencia la seva poesia visual, segons l’autor, “la poesia visual no és un dibuix, ni pintura, és un servei a la comunicació”. En la imatge del costat podem observar una de les seves creacions, en ella veiem una pistola-poema.

Vam treballar també, l’assaig utilitzant com exemple “Relacions particulars” de Josep Maria Espinàs, en el fragment que vam llegir i comentar a la classe vàrem observar com es descriu els cabells de Salvador Espriu.

I per finalitzar la classe vam veure el vídeo de la cançó Summercat  del grup "Billie the vision & the dancers"; cançó coneguda per tothom per l'anunci de l'Estrella Damm l'estiu del 2009. En aquest vídeo veiem una descripció de Formentera. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario